Presenter med Foto, Bild och Text

Unika och Personliga Presenter

Gratis presentkort

Presenter med Foto, Bild och Text

Hos oss är det du som bestämmer hur presenterna ska se ut. Du designar dem själv så att de passar för varje tillfälle.

Unika och Personliga Presenter

Vi är otroligt glada över att ha kunnat hjälpa folk att sprida glädje till sina nära och kära i 15 år.

Gratis presentkort

Det är självklart en härlig känsla att överraska någon på deras födelsedag. Men glöm inte att du också kan överraska någon vilken dag som helst för att visa att du tänker på dem.

I en värld fylld av massproducerade varor är det något speciellt med att få en present som är gjord med kärlek och omtanke. Hemmagjorda gåvor är inte bara ett bra sätt att visa din kreativa sida, utan också att visa att du har lagt tid och tanke på din present. Dessutom kan du spara pengar och ändå ge en unik present till dem du älskar. Vi har skapat en lista med 15 DIY-julklappsidéer. Upptäck dina färdigheter och börja skapa de bästa julklapparna för dina nära och kära.

Enkla hemmagjorda julklappar för nybörjare

Är kreativitet och DIY-uppgifter inte din starka sida? Då är den här listan perfekt för dig: enkla hemmagjorda julklappar, särskilt utvalda för nybörjare.

Skräddarsytt fotoalbum

Ett skräddarsytt fotoalbum är ett hjärtligt sätt att fånga och bevara minnen. Du kan skriva ut foton som har särskild betydelse, lägga till bildtexter och dekorera sidorna med klistermärken, band eller andra dekorationer. Om du inte känner dig bekväm med att göra ett själv, kan du också överväga att få det tryckt till ett lågt pris.

Handgjorda gratulationskort

Handgjorda gratulationskort är ett enkelt men omtänksamt sätt att delge dina julhälsningar. Genom att skapa varje kort själv kan du anpassa design och meddelant till mottagaren. Oavsett om du använder papper, markörer, klistermärken eller stämplar ger dessa personliga kort en speciell touch till dina julhälsningar.

Hemmagjorda kakor

Du kan baka en mängd olika kakor, från klassiska chocolate chip-kakor till festliga pepparkakor och packa dem i dekorativa burkar eller lådor.

Tips: använd samma grund för alla dina kakor, dela upp degen och tillsätt olika smaker (chokladlinser, russin, kryddor, citronskal, apelsinskal, chokladkräm, sylt…). Behöver du ett snabbt och enkelt recept? Här är det:

Ingredienser:

  • 500 g vetemjöl
  • 250 g vitt socker
  • 250 g osaltat smör
  • 8 g bakpulver
  • 2 äggulor + 1 ägg
  • Vaniljextrakt eller vaniljpulver

Blanda alla ingredienser noggrant förutom mjölet. När det är väl blandat tillsätter du mjölet. Låt degen vila i kylskåp i minst 30 minuter. Nu kan du skapa alla möjliga söta godsaker du kan tänka dig!

Hemmagjord varm chokladblandning

En burk med hemmagjord varm chokladblandning är en mysig och tröstande present perfekt för vinterperioden. Lägg lager av kakao, socker och mini-marshmallows i en burk och inkludera en etikett med instruktioner för att göra en utsökt kopp varm choklad. Det är en enkel men härlig present som sprider värme och glädje.

Blandningar till Mason-burkar

Mason Jar-mixar är ett mångsidigt presentalternativ där du lägger lager av torra ingredienser för kakor, brownies, soppor eller till och med pannkakor i en burk. Du kan dekorera burken med ett band och fästa ett receptkort med instruktioner.

Behöver du lite extra hjälp? Presentera dina hemmagjorda gåvor på ett unikt sätt. Till exempel, lägg dina kakor i en graverad burk eller kombinera din chokladblandning med en personlig mugg. Här är några idéer:

Fotobok

Fotobok

Vykort med foto

Vykort med foto

Kakburk i glas

Kakburk i glas

Personligt presentpapper

Personligt presentpapper

Medelsvåra hemmagjorda julklappar

Redo att höja nivån på dina gåvor den här julen? Utforska vårt festliga urval av medelsvåra, hemmagjorda julklappar som har den perfekta balansen mellan kreativitet och genomförbarhet.

Handgjorda ljus

Handgjorda ljus är en vacker och anpassningsbar present. Du kan välja doft, färg och form som matchar mottagarens preferenser. Att lägga till torkade blommor eller örter kan göra dem ännu mer speciella. Ljusen skapar en varm atmosfär och kan användas långt efter att julen är över.

Några tips:

  • Häll vaxet i burkarna vid temperaturer mellan 65 och 85 grader celsius för att undvika sprickor eller hål.
  • Smältningstemperaturen för vaxet varierar beroende på vilken typ av vax du väljer. Läs etiketterna noggrant innan du börjar!
  • De flesta essentiella oljor och dofter används i förhållandet 5-10 % till vaxet. Men läs etiketterna för dina dofter för den perfekta mängden.

DIY-scrapbook

En DIY-scrapbook liknar ett skräddarsytt fotoalbum men ger mer utrymme för kreativitet och personalisering. Förutom foton kan du också inkludera minnessaker som biljetter, brev och handskrivna anteckningar. Dekorera varje sida med klistermärken, washi-tejp och andra pysselmaterial för att skapa en unik, minnesfylld present.

DIY-växthus

DIY-växthus är små, trädgårdar med ett slutet ekosystem som kan frodas inomhus med minimalt underhåll. Du kan skapa ett genom att lägga lager av jord, stenar och små växter som suckulenter i en glasbehållare. De är en vacker och lättskött present, perfekt för att lägga till en grön touch i vilket utrymme som helst.

Julgransprydnader

Hemmagjorda julgransprydnader är en rolig och festlig presentidé. Du kan skapa prydnader med material som trä, lera eller filt och dekorera dem med färg, glitter eller band.

Skräddarsydda ljushållare

Skräddarsydda ljushållare kan göras med material som glasburkar eller lera. Du kan dekorera dem med färg eller till och med decoupage-teknik.

Avancerade hemmagjorda julklappar för den skickliga och kreativa

För DIY-experterna finns det några idéer som kan spegla din expertis och passion för konsten att ge gåvor.

Hemlagade sylt

Hemlagad sylt är en läcker och omtänksam present som fokuserar på säsongens frukter. Du kan göra sylt i olika smaker som jordgubb, hallon eller persika och förpacka dem i fina burkar med personliga etiketter.

Doftande tvålar

Genom att använda en tvålbas som du smälter själv kan du tillsätta essentiella oljor, färger och exfolianter. När din tvål är klar kan du svepa in den i papper eller tyg. Det är också en bra present att göra i bulk.

Hemmagjorda likörer eller sprit

Att infusera alkohol med smaker som vanilj, bär eller kryddor är en kreativ presentidé för vuxna. Du kan använda vodka, whiskey eller rom som bas och låta det dra i några veckor. Förpacka sedan den hemmagjorda likören i en dekorativ flaska och den är redo att avnjutas eller delas vid julens sammankomster.

Handgjorda smycken

Örhängen, halsband, ringar, armband… det finns många alternativ när det gäller egentillverkade smycken. Den tid och ansträngning du lägger på att göra smycket kommer att göra det extra speciellt.

Målade tygväskor

Du kan köpa enkla tygväskor och använda textilfärg för att skapa en egen design, skriva citat eller göra mönster som speglar mottagarens personlighet.

Om du inte känner dig tillräckligt skicklig för att skapa din egen present från grunden kan du alltid kombinera kreativitet genom att dekorera med något på en redan tillverkad, personlig julklapp. Ta en titt på våra förslag på personliga gåvor:

Bomullsväska

Bomullsväska

Smycken

Smycken

Ljus

Ljus

Juldekoration

Juldekoration

Glas

Glas

Body Care

Body Care

Julstrumpa

Julstrumpa

Blogg

Blogg