Presenter med Foto, Bild och Text

Unika och Personliga Presenter

Gratis presentkort

Presenter med Foto, Bild och Text

Hos oss är det du som bestämmer hur presenterna ska se ut. Du designar dem själv så att de passar för varje tillfälle.

Unika och Personliga Presenter

Vi är otroligt glada över att ha kunnat hjälpa folk att sprida glädje till sina nära och kära i 15 år.

Gratis presentkort

Det är självklart en härlig känsla att överraska någon på deras födelsedag. Men glöm inte att du också kan överraska någon vilken dag som helst för att visa att du tänker på dem.

Den första bröllopsdagen är en mycket speciell milstolpe i ett pars liv. Den belyser ett år fullt av gemensamma upplevelser, oförglömliga händelser och utmaningar. Den första bröllopsdagen ger paret ett tillfälle att fira detta skede och även stärka sina band. Bomullsbröllop, som den första bröllopsdagen även kallas, ger paret möjlighet att fortsätta väva samman sin gemensamma historia och fylla den med dess första anekdoter och minnen.

Vi vill ge dig några tips på hur du hittar en bröllopspresent på första årsdagen och även spännande aktiviteter för att fira er kärlek. Vi har sammanfattat allt du behöver veta om er första bröllopsdag, med allt från inspirerande presentidéer till fina tips för en oförglömlig dag. Så fördjupa dig i en värld av kärlek och fira din första bröllopsdag med hela ditt hjärta.

Den första bröllopsdagen: betydelse och historia

Traditionellt kallas första bröllopsdagen för bomullsbröllop, en materiell symbol för det första året av äktenskap. Bomull är ett material som är fjäderlätt men ändå starkt, och som symboliserar äktenskapets början. Bomullsfibrerna är också en symbol för att du och din partner är sammanvävda och att ni tillsammans fortsätter att vävas samman.

Bomullsbröllopets historia

Traditionen med det så kallade bomullsbröllopet går tillbaka till 1800-talet och har sitt ursprung i Tyskland. På den tiden var det brukligt att gifta par firade varje år med ett speciellt material, som hade en speciell betydelse. Den första bröllopsdagen kallas i Sverige bomullsbröllop, eftersom materialet valdes för att symbolisera äktenskapets första år. Bomullens mjukhet och styrka står för bekvämlighet och hållbarhet i äktenskapet. Redan vid den tiden symboliserade den också historien om parets kärlek, som de nu väver tillsammans. Det är början på en lång resa som ett par ger sig ut på ihop. Under åren har seden spridit sig internationellt och firas nu av många par över hela världen.

Traditionella och unika presentidéer för första bröllopsdagen

Den första bröllopsdagen är en perfekt möjlighet att visa din uppskattning och kärlek till din partner. Traditionellt ges ofta presenter i bomull för att fira bomullsbröllop. Andra klassiska gåvor kan vara ett kärleksbrev eller en personlig dikt. Ett fotoalbum som visar upplevelserna och äventyren under det första året kan också vara en bra idé.

För personer som letar efter en unik bröllopspresent kan också satsa på en personlig hoodie eller en T-shirt med text eller foto. Sådana gåvor kan ge en modern tvist till denna tradition. Andra gåvor som följer traditionen är att ge servetter med tryck för en middag, en buckethatt för sommarens solsemester eller en mjuk badrock med namn. Dessa är perfekta presenter på första bröllopsdagen. Om du vill göra en present själv till den första bröllopsdagen kan du satsa på ett eget häfte med presentkort och ge mängder av små presenter. Vare sig det är en skön massage, frukost på sängen eller en romantisk picknick så kan du låta fantasin flöda.

Personalisera fotobok

Personalisera fotobok

Personlig mugg - Vit

Personlig mugg - Vit

Skärbräda

Skärbräda

Champagnepakket - moët & chandon

Champagnepakket - moët & chandon

Personliga presentidéer

För en personlig första bröllopspresent kan du välja på en mängd olika saker med din egen personliga touch. Möjligheten att välja en personlig minnessak som present kommer att visa din partner din kärlek och uppskattning för allt ni har upplevt. Beroende på produkt kan du välja att göra den personlig genom att använda foton med gemensamma minnen, ett personligt meddelande, era namn eller ett vitsigt ordspråk. Att du har ansträngt dig att göra din första bröllopspresent personlig visar också din partner hur mycket du älskar honom eller henne. Du kan till exempel välja bland följande produkter:

  1. Chokladpresent: Vare sig det är en chokladkaka eller ett chokladpussel, urvalet för chokladälskare är enormt.
  2. Chokladask : Fin choklad i olika former med ditt eget foto eller med ett personligt meddelande är helt klart iögonfallande.
  3. Fotopresenter: Du har många valmöjligheter för att slå an rätt ton, allt från fotoplattor och canvasdukar, till snöglober med ditt foto.
  4. Textilier: Våra filtar och kuddar med foton är perfekta för en mysig kväll på soffan och en personlig strandhandduk kan vara en fantastisk present för nästa semester.
  5. Behållare: Vare sig det är våra muggar, en praktisk termosmugg eller en personlig vattenflaska underlättar våra gåvor även vardagen.
  6. Praktisk: Om du vill kombinera det vackra med det funktionella kan du satsa på en väggklocka med foto eller en praktisk juteväska.
Praliner - Square

Praliner - Square

Väggdekoration

Väggdekoration

Röd Vingla

Röd Vingla

Rund Klocka - Stor (Masonit)

Rund Klocka - Stor (Masonit)

Den perfekta första bröllopspresenten till maken

För att hitta den perfekta första bröllopspresenten till din man kan du fokusera på hans intressen och personlighet. Älskar han grillkvällar med dig och era vänner? Då är våra grillvantar, ett personligt grillset eller ett högkvalitativt grillförkläde i läder helt rätt för honom. Vackert graverade presenter såsom en korthållare är också en suverän idé för första bröllopsgåvan till en man. För män som gillar sport och öl kan ett ölkit med ett foto vara en rolig present. Gamers kommer att gilla en personlig musmatta och ett par flip-flops kan vara ett praktiskt val inför nästa semester. Vare sig det handlar om första bröllopspresenten till en man eller kvinna är det viktigaste att det kommer från hjärtat.

Rätt present på första bröllopsdagen till frun

Om du letar efter den rätta presenten till din fru på första bröllopsdagen, tänk på vad hon föredrar, vilka fritidsintressen hon har och hennes personlighet. För mysiga söndagar kan en vacker morgonrock med namn på vara en speciell morgonhälsning. Med en personlig plånbok eller nyckelring kommer hon alltid att bära med sig din kärlek till henne i handväskan. Om hon älskar att påta i trädgården eller på balkongen kan fröbomber vare en unik presentidé. Ett mjukisdjur med ditt foto kan även vara en fin present, särskilt om hon rest bort. För mysiga vinkvällar kan du göra vinglas och vinflaskor personliga.

På själva dagen: Idéer för första bröllopsdagen

Nu när du har den perfekta presenten till din partner och firandet närmar sig, så tänk på själva dagen. Men hur ska du och din partner fira er första bröllopsdag? Det är ett tillfälle att skapa speciella minnen tillsammans, uppleva vackra stunder och fira er kärlek. Här är några förslag och idéer:

  • En romantisk picknick på stranden, i parken eller i en glänta i skogen
  • Ett besök till er favoritrestaurang eller platsen där ni först träffades
  • En avkopplande dag med ett dagsprogram som skämmer bort er
  • En cykeltur eller vandring på landsbygden
  • En dag i hälsans tecken på ett spa för att koppla av

Det viktigaste är att ni har roligt tillsammans under aktiviteten och njuter av tiden ihop. Ta tillfället i akt och koppla av tillsammans och stärk era band.

Grillset i läderfodral

Grillset i läderfodral

Hälsningskort

Hälsningskort

Badrock för dam

Badrock för dam

Blogg

Blogg